Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Snygga leggings - fakta och tips

Leggings är ett osjälvständigt klädesplagg. Snygga leggings är därför mycket beroende av hur de kombineras, eftersom de sällan utgör det huvudsakliga klädesplagget. Leggings i kombination med fula accessoarer skapar t.ex. en trist helhet.

Hur du ser ut i dina leggings beror faktiskt lika mycket på dig som på själva plagget. Har du korta ben? I så fall kan det vara klokt att kombinera leggings med kjol och topp, eftersom kjolen döljer höftpartiet, vilket visuellt innebär att man kan tro att du har längre ben än vad du har i verkligheten. Tänk också på hur du kombinerar dina leggings:

  • Att kombinera leggings med stövlar och minikjolar är snyggt.
  • Det är även stilfullt att kombinera snygga leggings med flashiga partyklänningar av knälängd. Vilket plagg vill du i så fall framhäva mest? Klänningen eller dina leggings? Tänk dock på att kombinationen klänning och leggings är mycket informell.
  • Kombinera dina leggings med passande accessoarer. Du som bär glänsande leggings behöver t.ex. inte lika många smycken för att dra till dig uppmärksamhet. Du som däremot huvudsakligen vill framhäva dig med hjälp av smycken, väskor och andra tillbehör, kan förslagsvis välja ett par anonyma leggings.

Snygga leggins i en trendig helhet

Tänk även på att färgkombinationerna mellan plaggen måste matcha varandra för att dina leggings ska upplevas som snygga. Kombinera pasteller sinsemellan, eller satsa på att skapa kontraster. Svarta leggings i kombination med röd klänning är t.ex. snyggt. Svart och vitt blir däremot, bokstavligt talat, alltför färglöst. Och sist men inte minst. Snygga leggings är aldrig snygga utan att de kombineras med rätt kläder och accessoarer. Tänk därför på att även välja väska, skor och bälte i passande färger, även om du planerar att ta av dessa när du vistas inomhus. Du ska nämligen se snygg ut såväl ute som inne.

Reklamlänkar