Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Jeans leggings - fakta och tips

Jeans leggings är populära bland kvinnor. Denna typ av leggins används istället för vanliga jeans. Tightsen liknar riktiga jeans, förutom att de sitter tätare inpå kroppen.

Jeans leggings är tights med mönster som liknar jeanstyg. Denna speciella typ av leggings är utrustad med typiska jeanssömmar, fickor och ibland även med gylf.

Traditionellt sett är leggins att betrakta som tillbehör och bärs således tillsammans med minikjol eller klänning. Jeans leggins kan däremot med fördel fungera som ersättare till långbyxor och kombineras med skjorta, blus eller annan tröja som i övrigt passar till jeans.

På avstånd kan man inte se skillnad mellan vanliga jeans och jeans leggings. Det enda utmärkande draget för de senare är att de är tightare än vanliga jeans.

Jeans leggings på H&M, Gina och Vila

Jeans leggings kan köpas i butiker som H&M och Gina Tricot. Även Vila brukar erbjuda fina jeans leggins. Priserna i dessa butiker börjar i regel kring 100-lappen. För den som vill köpa leggings som ser ut som jeans – men är beredd att betala lite mera – finns en något ”finare” variant av jeans leggings på Bik Bok. Billigast köper du naturligtvis jeans leggings online – fraktpriset bör inte heller bli högt eftersom vikten på byxorna är mycket låg.

Jeans leggings kan – liksom riktiga jeans – vara både ljusa och mörka. Gina har t.ex. ett par ljusblåa jeans leggings, medan Vila har ett något större utbud av både ljusa och mörka varianter. Svarta jeans leggings hör däremot till ovanligheterna, men även sådana går att hitta om man letar med ljus och lykta.

Reklamlänkar