Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Lackleggings - fakta och tips

Lackleggings är omoderna just nu – även om de förekommer ute på barer och pubar. Plagget upplevs som informellt och måttligt stilrent. Lackleggings indikerar dessutom ett avslappnat förhållningssätt till sex.

Lacktights – eller lackleggings som de också kallas – är måttligt populära varianter av leggings. Trots att lackleggings upplevde sin storhetstid på 1980-talet, har de gjort något av en comeback i vissa kretsar. Främst används de på informella partyn, fester och maskerader. Lackleggings kombineras med smink, peruk och ibland även med bälte! Denna typ av leggins används ofta av subkulturer – särskilt sådana människor vars själar lever kvar på 1980-talet.

Beställ lack leggings online

Det är inte alla klädbutiker som tillhandahåller lack leggings. Vero Moda kan i bästa fall ha denna typ av leggings på lager, men utbudet i övrigt är skralt. Man kan även prova Gina och H&M, men nätet funkar i regel bäst. Följande butiker säljer lack leggins till ett konkurrenskraftigt pris:

  • Wardrobestockholm (enbart nätbutik)
  • Minoutfit (enbart nätbutik)
  • Lindex (”vanlig” butikskedja samt nätbutik)
  • Gina Tricot (både vanlig butik och nätbutik)

Du som köper lackleggings bör tänka på att dessa i andras ögon inte upplevs som stilrena tillbehör/plagg. Därför kan du inte gå till jobb, firmafester och formella möten iklädd glänsande lack leggins. Däremot passar lack leggins utmärkt för disco och krogbesök – möjligtvis med undantag av Stureplan.

Reklamlänkar