Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Guld leggings - fakta och tips

Guldleggings uppfattas som mycket informella och ska därför bäras med omsorg. I rätt sammanhang kan de till och med vara mycket snygga.

Glänsande leggings passar bäst i informella sammanhang, t.ex. på fester och maskerader. Guld leggings hör till denna kategori; de kan med fördel kombineras med minikjol och förslagsvis en svart topp. Tänk dock på att guldfärgen är mycket iögonfallande och bör användas med omsorg. Därför är det viktigt att:

  • Försöka skapa balans i färgvalet. Kombinera t.ex. inte två glänsande färger som guld och silver.
  • Välja rätt glansnivå. Guld leggins kan glänsa mer eller mindre, beroende på materialval. Bomull glänser mindre än t.ex. spandex, polyester och nylon.
  • Välj leggings som passar din hårfärg och hudton. Guld brukar passa bra med solbränd hy och brunt hår, medan silver passar bättre med bleka hår- och hudtyper. Generellt upplevs silver som en kall vinterfärg, medan guld är en het och temperamentsfull sommarfärg.

Guld leggings och pris

Att köpa ett par guld leggings kostar inte mycket mer än ett par standardleggings från t.ex. H&M eller Gina Tricot. Eftersom guldfärgade leggings inte är den mest populära leggingstypen, får du dock räkna med att leta lite längre innan du kommer över ett par passande guldleginngs.

Reklamlänkar