Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Glitter leggings - fakta och tips

Glitter leggins finns i alla möjliga färg- och mönsterkombinationer. Vanligtvis är de mycket tunna, vilket gör att lår och stjärtparti exponeras extra tydligt.

Stjärnan Beyoncé fick häromåret kritik i tidningen Veckorevyn för att hon klädde sig i glitterleggings inför offentligheten. Orsak: rund kroppsbyggnad. Många av tidningens läsare delade denna uppfattning; glitter leggings passar enbart cigarettsmala ben.

Leggings med glitter - effektiva blickfångare

Glittertights fångar människors blickar eftersom glittret gör att fokus hamnar på benpartiet, istället för ansiktet vilket är brukligt. Beyoncé, som uppfattas som allmänt kurvig, framhävde sina tjocka ben helt i onödan, tyckte tidningens läsare. Kritiken i övrigt ska inte kommenteras här. Men visst är det ett faktum att glittertights leder uppmärksamheten mot benen. För den som är helt tillfreds med sin kroppsform är detta naturligtvis önskvärt. De människor som har runda ben klär sig dock i glitter på egen risk.

Leggings med glitter – ofta tunna tights

Glitter leggings finns i alla modeller; leopardleggings med glitter, svarta leggins, röda leggins och övriga enfärgade modeller. Gemensamt för alla är dock att glitter leggings vanligtvis är tunna – detta gör att lår och stjärtpartiet framhävs extra tydligt. Du som vill se bra ut i glitter leggins bör således se till att ha ”spänst” i låren. Det får du lättast genom regelbunden motion.

Reklamlänkar