Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Denim leggings - fakta och tips

Denim leggings är roligare leggins. De kostar mera än traditionellt enfärgade varianter. Denna typ av leggings har i regel några sömmar, fickor eller andra detaljer som avviker från traditionella leggings.

Denim leggings kännetecknas av sitt tighta utseende. Denna typ av leggings har varit moderna i några säsonger nu och färgerna har skiftat mellan mörka toner och släta ljusa färger. Denim leggings är i regel enkla och stilrena, men ofta utrustade med sömmar och fickor.

Denim leggins härstammar från Japan och har därifrån vandrat vidare till Europa. Modet är inte helt nytt – man kan således säga att denim leggins är en vidareutveckling av ett gammalt 1980-tals mode. 


Hur bära denim leggings?

När du väljer denim leggins är det viktigt att tänka på vilka klädesplagg som du ska bära tillsammans med tightsen. Om du väljer en enkel, stram stil är det bäst att undvika knappar, ringar och halsband. En enkel stil kan vara en enfärgad tröja, leggings från demin och en enkel, enfärgad handväska. Denim leggings kan vara utformade som jeans – i så fall är de utrustade med fickor, knappar och ibland med blixtlås. Om du väljer denim jeans leggings, kan du kombinera dessa med sådana kläder som du annars skulle bära med traditionella jeans.

Butiker med Denim Leggings

Följande nätbutiker säljer denim leggings:

  • Bobbelroom.se
  • Leilei.nu
  • Gnetagalten.se
  • Gina Tricot

I övrigt kan det gå att hitta snygga denim leggings på Åhlens, Vero Moda, H&M och BikBok.

Reklamlänkar