Leggings

Tips, fakta och vägledning om leggings

Blanka leggings - fakta och tips

Blanka leggings är ofta enfärgade, glänsande och mycket tajta. Du som vill ha glänsande leggings, som inte är extremt åtsittande, bör se till att de innehåller en viss mängd naturmaterial, t.ex. bomull.

Leggings med avancerade mönster och materialkombinationer är sällan blanka. Det är däremot enfärgade leggings, ofta tillverkade i lycra eller polyester; materialtyper som gör dem oerhört tajta. Du som är ute efter blanka leggings bör utgå från följande när du väljer dina tights:

  • Bomullsleggings är sällan blanka, även om de är mycket tunna. Ju mer spandex, polyester och nylon leggingsen innehåller, desto blankare blir de i regel.
  • Glänsande leggings är oftast blanka.
  • Spetsleggings är inte blanka – men på utländska sidor går det ibland att hitta leggings med mycket varsamt utformade spetsar, vilket gör att ytan ändå blir blank.

Blanka leggings – användningsområde

Blanka leggings används främst på fester och vid informella tillställningar. Prisnivån, jämfört med vanliga leggings, är något högre – det beror främst på att blanka leggings inte är särskilt vanliga i Sverige. Däremot är de mäkta populära på andra sidan Atlanten. Prova gärna att beställa blanka leggings via en amerikansk återförsäljare, t.ex. americanapparel.com.

Reklamlänkar